Blogg

En vanlig dag hos oss

2019-06-03 09:15 | 0 kommentarer

20190529_101750 

Så här ser det ut i Aspeå om dagarna! Matte som sitter med kaffekoppen vid datorn och tre Schapendoes flickor som uttråkade ligger och väntar på aktivitet!

NEJ så var inte fallet faktiskt, vi hade varit på cyckeltur ca 7,5 km och hundarna vilade och var väldigt belåtna.  Dock lite nedstämda eftersom de inte fick något fika!!

Cyckelturen gick till största delen på grusväg/gammal skogsbilväg. Ca 3 km av turen lät jag hundarna springa lösa, man får vara försiktig denna tid då det ju faktiskt råder koppeltvång. Under tiden 1:a Mars till 20 Augusti måste du hålla extra uppsikt på din hund när ni är ute i naturen. I Paragraf 16 i lagen om tillsyn över hundar och katter står att hundar skall hindras från att springa lösa i marker där det finns vilda djur.

För oss blir det 2-3 cyckelturer i veckan, för att hålla hundarna i god kondition. Vi varvar med långa promenader i skogen och periodvis träning i någon form. Det handlar ofta om spår, lite lydnadsträning men även vardagsträning. Det kan innebära att man får ligga upp bunden en stund i olika miljöer eller att följa med på olika aktiviteter.

20190403_101010  20190403_090535 

Här ser man tydligt att de är olika, Oda som direkt rullar ihop sig till en boll och passar på att vila en stund. Diva avvaktar och håller en vakande blick på vad som sker omkring oss.

20190403_090539  20190403_091849 

Så kommer vi till Dora som inte är så erfaren då. Här har hon lite svårt att koppla av, det tog en lång stund innan hon kunde lägga sig ner och vara lite avslappnad. Matte tvättade bilen och hundarna fick finna sig i att bara ligga och se på. 

  

Här kommer gänget gående hem från en längre promenad i skogen! Vårt focus senaste tiden har till största delen gått ut på komunikation och att förbättra våra signaler till varandra. 

Att visa vägen och vara en trygg ledare för tre olika individer är inte alltid så enkelt då de alla har olika triggers som får dem att komma upp i aktivitet! 

 

Här kommer det en kort film på en mysig stund på golvet. Jag hade kammat alla tre flickor på magen och insida av benen efter en skogspromenad, det följer med en hel del småkvistar som sätter sig i pälsen. Oda som inte riktigt nöjer sig med en snabb genomkamning av det enklare slaget vägrade stiga upp när jag var klar, hon lade bara till sig bekvämare och tittade uppfodrande på mig. Hon vann och jag kammade vidare en god stund, det är ju faktiskt väldigt avkopplande att sitta och `pillra`med den långa pälsen! Till sist bestämmer hon sig för att det räcker för denna gång! ( Hur var det nu med ledarskapet??) Har hittills inte hittat mer än en fästing i år, den satt i Doras ögonvrå. Provade ett tips jag sett på "facebok" att droppa lite coccos olja i nacken på jycken! Men .... jag har inte hittat någon fler fästing men fick rätt tovig päls i området i nacken på hundarna så ...jag vet inte om jag gör det någon fler gång!!!

20190402_201145 

Vi slutar som vi började

 

 

Arkiv

2020
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2019
    2018