Blogg

Dora min Dora!

2019-12-06 08:27 | 0 kommentarer

Just nu är det inte riktigt lätt att heta Dora. Verkar som om hon intagits av ....hm utomjordingar

Hon står där på tomten och tittar mig i ögonen liksom om hon försöker tala till mig. Sedan vänder hon blixtsnabbt om och tar ett meterhögt skutt över stängslet som inhägnar tomten. Det kändes som om hon försökte säga till mig "Förlåt matte men min hjärna har rymt utanför staketet och jag måste hitta den......" Jag kommer mig inte för att ens försöka bryta hennes gärning jag står bara där snuvad som vanligt. Inte blir hon borta särskilt länge och inte bortom synhåll. Hon rejsar runt en stund på åkern nedanför och kommer lika fort tillbaka när jag ropar efter några minuter.

Det kanske inte är värt att ta alla strider i detta läge precis som med tonåringen får man välja vad som är viktigt och däremellan försöka tömma henne på överskottsenergi med hjälp av andra aktiviteter.

Hon har varit så prillig en tid, den psykiska könsmognaden håller henne i stadigt grepp och som en tonnåring verkar hon vilja testa alla gränser som finns. Hon gör besök i soffan på natten, har sett tydliga spår och tuggar gärna sönder barnbarnens leksaker som hon söker upp om livet är allt för stillsamt. För att inte tala om husses nya skinnhanskar som både smakade och luktade som himmelriket. Hon tränger sig emellan de andra tikarna och får sig en skarp tillrättavisning av dem emellanåt, helt välförtjänt. Det hon behöver just nu är mera problemlösning och mental uttröttning. Vi tar en del av tiden från motionsrundorna och övar på lydnadsmoment utan större precitionskrav. Hon får nu bekanta sig med apporten träna stadga i sitt och ligg. Vi varvar hög aktivitet med koncentration. Denna period brukar lugna ner sig själv efter andra löpet som kommer innom 1-2 månader.

20191206_075339 

Dora vill ha nya leksaker av tomten.......

Annars rullar livet på Diva har varit i stan och bott ett par dagar hos sonen. Hon behöver egentid och mår gott av att få vara i centrum ibland! Här hemma kallas hon Ior som nalle puhs kompis, hon är som en skugga här hemma och  tar alldelens för liten plats.

20191203_154040 

Ursäkta jag hör något som prasslar..... Ja, visst var det Dora som hittat en karta ipren och precis lyckats få ut en tablett ur celofanet. Farliga saker för en liten hund, tur att hon inte han smaka på den. Måste "barnsäkra" bättre.....

 

 

 

 

 

Arkiv

2020
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2019
    2018