Blogg

Misstag........

2018-11-14 17:03

En olycka kommer sällan ensam heter det visst. I förra veckan planerade jag en nosework träning i vårt garage för alla tre flickor. Jag tänkte testa en låg, en hög och en medelhög gömma, för att se hur de ligger till i träning. Oda, som har snappat upp nosework riktigt fint fick börja. Lite för att hon lyckas alltid trigga igång mig också. Hon tog gömma efter gömma på ett mycket metodiskt sätt. Hon måste bara försöka hejda sig lite så hon inte rent av slukar möbeltassen med doft. Nåväl, Divas tur. Det gick bra även för henne men hon går lite väl mycket fram och tillbaka innan hon bestämmer sig för att markera. Som om hon vill ha koll på alla gömmor innan hon visar mig var de är!! Så blev det lilla Doras tur. ivrig som vanligt och kopplar in sökarbetet fint och tar den första låga gömman snabbt. Den andra gömman som var medelhög satt ca 50 cm från en kompressor... precis när hon kommit in mot doftområdet och var ungefär 30 cm ifrån så slog KOMPRESSORN IGÅNG..... med ett öronbedövande ljud!

Förstå att man kan känna sig som en riktigt värdelös hundtränare!!! 

Men hur gick det då, jo jag stod stilla som om inget hänt Dora backade ett par steg tittade på mig för att kolla läget jag sade inget besvarade inte ens hennes blick... då väljer hon att nosa vidare och markerar gömman!!!

Lilla söta Dora, fick all belöning som var tänkt att räcka till den tredje gömman oxå men det var hon väl värd. Jag stängde kompressorn och lämnade garaget för att rasta henne lite och fundera över hur vi skulle avsluta det hela. Jag slog igång kompressorn och gick tillbaka med Dora för att se hennes reaktion.. inga problem! "råkade" tappa lite godbitar vid "monstret" som hon glad i hågen slukade. Sedan fick hon gå in ytterligare en gång i ett tyst garage och leta en lättare gömma som avslutning. 

20181113_191510 

Sedan har vi ju varit och utställningstränat på brukshundklubben inför skk´s inoficiella utställning i Vindeln. Och då kommer nästa misstag! Lördagmorgon efter lång frukost bestämmer vi oss för att gå en lång promenad i skogen med hundarna. Efter ca 200 meter ringer min mobil och Almbackens Fantino Malone´s matte frågar VAR ÄR NI?? Då har jag tagit fel på dag!! jag var övertygad om att utställningen var på söndagen men det var på LÖRDAG. Villken MISS Jag som så sett fram emot att träffa några av valparna som anmält sig att delta på utställningen.    Oj så eländigt det kändes. 

Hur som haver fick "våra" deltagande valpar Malone - Harry och Merida - Diza väldigt fin kritik av domaren. GRATTIS till er båda! Dessutom gick Harry vidare till bästa hane mot en champion hanne och slog till med ett BIR. Sedag gick han in i ringen igen och placerade sig 4a i gruppen. Oj om vi hade varit med och fått se på.

 

Så går det ibland... 

Inte nog med det... i går kväll var jag ut på sista kissrundan med hundarna och när vi skulle gå in så stod Oda kvar en bit bort, så som hon brukar göra när hon vill ha en regelrätt inkallning som resulterar i en god belöning!!! Jag ignorerade henne och gick in med de andra flickorna. När jag legat i sängen en stund tyckte jag det lät så märkligt från biabädden där Dora tillbringar nätterna. Undrar om hon drömmer tänkte jag hon "krafsar" så med tassarna....... jag läser vidare i min roman så efter en god stund tänker jag igen det var märkligt att hon aldrig slutar med krafsandet just då skäller Oda högt och tydligt. DÅ SITTER HON KVAR PÅ BRON och väntar på att få komma in!! Det var Oda som försökt kalla på uppmärksamhet hela tiden... säkert 20 - 30 minuter. Kära   hur kunde matte glömma lilla mig!!

Nu tror jag som sagt att det är dags att ta ett djupt andetag och tänka en sak i taget.......

 

 

 


1 kommentarer

Namn: Therese Svanbäck
Tidpunkt: 2018-12-08 09:23
Bra jobbat! Det är min erfarenhet av schapendoes - att de är inte alls känsliga för höga ljud. Blir de rädda så övervinner de det snabbt.
Coola hundar, om än lite "fladdriga" ibland.

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2020
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2019
    2018