Blogg

En duktig liten hund!

2019-05-20 15:13

Det här är Almbackens Fantino Medina!

Hon har varit och gjort anlagstest i viltspår i söndags. Dora som hon så klart kallas gjorde en väldigt fin insats och blev vald till dagens bästa anlagshund av fem deltagare. Det var SSRK Umeåsektion som höll sitt årliga vårprov i Bjenberg. I anlagsklassen deltog en Engelsk springerspanniel, en labrador retriver, en vit herdehund och en Golden retriver och så Dora yngst av alla i klassen med sina femton månader. Det blev godkänt resultat för fyra av hundarna men Dora segrade och valdes till domarnas favorit för dagen!

Viltspår Dora 

Domarens komentar på protokollet lyder; Ung tik som arbetar noggrant i ett fint tempo. Ringar 3 gånger i andra vinkeln men löser problemet helt själv. Gör i dag ett mycket väl godkänt arbete.

Den andra vinkeln låg i en slänt och spåret kom nerifrån, precis vid krönet av slänten vinklade spåret av och vind och torra markförhållanden gjorde att det var svårt för henne. Hon fick ta om tre gånger innan hon helt säkert fortsatte med bestämda steg. Där var även rester av en uppäten fågel samt en grop av vad dommaren trodde var en brunstgrop från i höstas. Jag är så stolt över lilla Dora som gjorde ett mycket fint jobb!

Det här är ju en repris från förra årets vårprov! Då var det mamma Oda som vann tävlingen, de arbetar så lika dessa två. En eloge till arrangörerna för dagen. Ett dignande prisbord som blev väldigt uppskattat av oss tävlande. Bland Doras priser så var det bla. ett presentkort på gratis vaccinering hos Vettris/Umanveterinären.

Diva deltog även hon men det gick inte så bra för henne. Hon som tävlar i öppen klass med spår som legat sedan kl 17.30 dagen före. Spår upptaget var satt precis över en asfalterad avstickande väg rutan låg ett par meter på in på varje sida av vägen. Hon startade fint och arbetade sig igenom rutan och kollade först bakspåret därifrån spårläggaren startat och jobbde sig sedan tillbaka och gjorde ett fint upptag. Efter ca 150 meter övergick spåret  över ett soligt hygge, Värmen var tryckande, Diva lämnade spåret och drog iväg mot en svalkande pöl med svart men svalt vatten! Sedan var det stopp hon ville inte fortsätta. Jag bad dommaren stryka oss men han ville ändå ge henne chansen att hitta slutet. Vi blev påvisade spåret en bit strax innan klöven men hon var tyvärr inte med på noterna där heller. Det var mycket varmt och torrt i hennes spår vi var bara ett av flera ekipage som misslyckades.

 

 

 

Arkiv

2020
  •    Maj
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2019
    2018