Blogg

Biltur

2018-03-28 16:35 | 0 kommentarer

Åh, vad man har det bra solen lyser, en kaffemugg i handen och valpar som sköter underhållningen.

Det var så härligt ute i dag så de vuxna hundarna fick en 7 km runda på morgonkvisten. Lite senare när valparna vilat och jag torkat lite golv här hemma, så fick jag för mig att ta med valparna på en biltur! Körde upp i skogen efter en upplogad grusväg och parkerade på en öppen plan. Det är ju så mycket snö så det fanns inte mycket där att utforska, så jag tog med lite löst från garaget. De var bara intresserade av den öppna ytan och de sprang hit och dit som en bisvärm. Jag hade packat med mat så de fick äta innan vi begav oss hemmöver. Här kommer lite bilder från vår tur.

DSC_0221 DSC_0223 

DSC_0224 DSC_0226 

DSC_0227 DSC_0229 

DSC_0232 DSC_0235 

DSC_0236 DSC_0239 

DSC_0240 

 

 


Prassel i påsen!

2018-03-27 10:13 | 0 kommentarer

 

Här leker gänget med en prasslig påse från en stor varukedja! (inte någon reklam eller ) Det är ett härligt gäng som är frammåt och tar för sig av livet. Helgen har varit intensiv med jobb och supertrevligt besök av Odas uppfödare och hennes mor. De åkte från Sundsvall för att få träffa valparna! Vi hade en härlig eftermiddag med valpmys, hund snack och fotografering! Har inte kommit på hur jag skall överföra dessa bildre från telefonen bara, kan helt enkelt inte hitta dem! Ja denna teknik som inte gör som man vill! Återkommer med detta.

 


Så kan det gå!

2018-03-23 11:56 | 2 kommentarer

 

DSC_0293 

När småvalpar samlas på trappan och man tror att man kan fånga dem på bild! Hux flux är de på rymmen och en enda svanstipp kom med på bilden!

Tack vare det fina vädret har vi lyckats få valparna att göra sina behov ute genom att locka dem ut efter varje sovstund och lekstund. Det blir en bra start på rumsrenheten. Inte lyckas det alltid men det har blivit lite mindre städbehov här hemma. Vi kan inte vara ute så långa stunder då de inte har så mycket underull ännu, men många små utflykter blir det.

DSC_0192 DSC_0294 

DSC_0303 DSC_0291 

Trevlig Helg önskar vi er alla!

 

 

 

 

 

 

 

 


Uppdatering

2018-03-20 19:13 | 0 kommentarer

Här är det hålligång vill jag lova, valparnas upptäckar glädje har inga gränser. Vi försöker vara ute en liten stund varje dag om vädret tillåter, det är mycket poppulärt. Att utforska omgivningarna här hemma och leka med allehanda prylar allt ifrån mjukisdjur till bestick och kastruller är vad som underhåller dem emellanåt. Vår yngre tik tycker de är jobbiga när de härjar som mest. Vi har ibland försökt ge henne lite respit genom att sätta upp kompostgaller i dörröppningen så hon får vara ifred men valparna grabbar tag i gallret och går rakt igenom trots att det skrammlar och rasar över ryggen på dem! Inte stoppar det deras framfart inte  När de rasat av sig en stund kryper de gärna intill mamma Oda eller upp i någons knä om det finns möjlighet och somnar lika fort som när man blåser ut ett ljus! Vi har även haft trevliga besök av de familjer som väntar på att hämta hem en liten kompis.

Det finns två hanvalpar som i dagsläget letar efter egna familjer. Det är två stiliga killar som båda är väldigt sociala och nyfikna!  

DSC_0208[1] 

Det här är Maddox och Maximus som söker någon som vill ha en bästa vän!

I söndags var jag på föreläsning hos Brukshundklubben, Massage, streching och träning i skadeförebyggande syfte. Sofia Fagerholt certifierad hund fysioterapeut berättade för oss om hundens antomi och uppbyggnad av muskulatur. Vad som händer i kroppen vid massage och hur man masserar sin hund på egen hand. Genom massagen stärker man även relationen till sin hund. Det var en mycket bra föreläsning, som gav bra insikt om hur viktigt det är till exempel med uppvärmning innan träning och annan kroppslig belastning. 

 


Premiär!

2018-03-15 18:44 | 0 kommentarer

I dag har vi varit ute en stund för första gången! Alla travade kavat ut genom dörren inte någon tveksamhet här inte. De nosades och undersökte omgivningarna utan minsta tvekan. Det var så soligt och fint och valparna var i lektagen ordentligt då passade jag på att öppna ytterdörren för att släppa ut de vuxna tikarna valparna hakade på direkt!

Fick även lite bilder.

DSC_0158[1] DSC_0160[1] 

DSC_0171[1] 

Alla valparna på en bild! Den enda som går mot kameran är Merida.

 DSC_0186[1] DSC_0177[1]

Maddox smakar på grankvistarna                                 Maximus jagar mamma

DSC_0190[1] DSC_0182[1]

Medina.........ja som sagt....                                      Malone undersöker spaden.

DSC_0180[1] 

Ingen utflykt utan fika eller hur?

DSC_0192[1]

 

 

 

 

 

 


Fullt upp!

2018-03-13 15:43 | 1 kommentarer

Fjärde dagen i rad som matte har jobbat, visserligen korta turer men husse har fått klämm på det där att vara "kennelpojke"! Ju större valparna blir desto mera arbete blir det kring dem. Det tar sin beskärda tid att hantera, klippa 120 klor, hålla rent och.... samtidigt som livet rullar på. Har varit på en längre promenad med tikarna i solen i dag. Det var enormt tungt att pulsa i snön som kommit under natten! Förstår inte var alla skoterägare håller hus, de kan väl inte ha dragit till fjällen allihopa

DSC_0105 DSC_0101

Gårdagen hade vi mys dag med ett av våra underbara barnbarn. Bra träning för småvalpar!

Annars roar sig småttingarna bra med varandra i valphagen. Mamma Oda ligger emellanåt hos dem och håller dem sällskap, tuggar smått på dem och noggrant håller hon dem rena speciellt när de ätit av valpfodret. Det häder ju att de står i skålen med både en och två tassar!


Fyra veckor!

2018-03-11 21:03 | 2 kommentarer

Här kommer äntligen lite bilder på valparna som blev fyra veckor i går. Alla är så frammåt och bjuder på härlig underhållning här hemma. De kivas och brottas med varandra, och plötsligt är det som att blåsa ut ett ljus så somnar de i en enda härlig röra. Små sylvassa tänder har spruckit fram och innom kort kommer de att vara som synålar, stackars tik som skall ge dem di! De äter förrövrigt valpfoder i mindre mängd ännu men det kommer bjudas på fler mål av den varan frammöver. De tycker om att sitta i knä en stund och bli ompysslade! De träffar även den yngre tiken som nu får tillåtelse av mamma Oda att leka lite försiktigt med de små. Om de ger ifrån sig minsta tveksamt ljud går hon direkt en vända mellan dem som att vänligen påminna om att nu är det ju mina barn så att.... 

 

Merida 

MERIDA

Maximus 

MAXIMUS

Maddox

MADDOX

Medina 

MEDINA

Malone 

MALONE

Malva 

MALVA

När tiden räcker till kommer de att få en egen sida med lite fler bilder och vikter (förhoppningsvis under morgondagen). Har suttit och studerat dem var och en och försökt bilda mig en liten uppfattning om deras personlighet, men det är svårt. Fast man försöker koncentrera sig på en viss valp så upptäcker man att ögonen dras till den eller de som just då leker, låter eller gör något som avviker och vips har man tappat focus

Ja, inte är det enkelt att sätta någon form av ettikett på så små valpar. De utvecklas för varje dag och imponerar med sina framsteg var och en. Det kan jag i allafall säga att det verkar vara en jämn och godmodig liten skara.


Matstund!

2018-03-07 13:16 | 0 kommentarer

Här har pojkarna i kullen fått lite mat serverat på fat! Mamma Oda övervakar bordsskicket och skulle helst av allt äta upp all mat själv. Hon har aptit så det räcker till flera! Valparna blir ivrigare för varje dag när de känner vittring av maten. De lär sig snabbt vad doften betyder! 

DSC_0164 

DSC_0159 

DSC_0150 

En kort stund av aktivitet sedan sover man gott, gärna intill en av syskonen.

DSC_0180

 


3 Veckor

2018-03-04 16:46 | 0 kommentarer

 

Nu har det gått tre veckor och inte vet jag var de har tagit vägen! I valplådan har det hänt mycket bara de senaste dagarna. När man närmar sig och pratar med de små så reagerar de direkt och kommer fram på vingliga ben till kanten för att kolla vad som är på gång. De viftar på sina små svansar och verkar höra att man talar till dem. I lördags avmaskade vi hela gänget! Det gick otroligt bra. Jag hade förväntat mig mera söl och spill men de slickade nyfiket i sig efter bästa förmåga. De har även fått sig ett smakprov av valpfoder uppblött och mixat till en tjock ljummen välling. Det var faktiskt mycket poppulärt, några var försiktiga medans andra slurpade i sig ivrigt. Ja och så var det ju fotograferings dags! Här kommer alla valparna efter födelseordning med namn och allt. Stamtvlorna har anlänt och allt rullar på. Trevliga valpköpare har bokat in besök och det verkar mycket lovande, några kommer att flytta ganska nära oss 

 

Merida 

Almbackens Fantino Merida

Maximus 

Almbackens Fantino Maximus

Maddox 

Almbackens Fantino Maddox

  Medina 

Almbackens Fantino Medina

Malone 

Almbackens Fantino Malone

Malva 

Almbackens Fantino Malva


Mat är livet!

2018-03-01 09:27 | 0 kommentarer

 

Här är valparna på språng, tiken har just laggt sig till rätta i lådan. De börjar så smått komma på benen, det är ostadigt och lite vingligt men det tar sig för varje dag. 

DSC_0106[1] 

Mätt och belåten liten valp!

 

 

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018