Blogg

11 veckor på lördag!

2018-04-27 08:11 | 0 kommentarer

Oj vad tiden går fort på våren, det finns alltid något att fixa och dona med. Valparna utforskar allt som kommer i deras väg och nyfikenheten kan vara lite jobbig ibland. Vi har varit i Umeå och miljötränat en dag men där är det inte bara snön som tinat bort allt skräp som samlats under vintern har tinat fram! Att promenera på stan utan att valparna får i sig något olämpligt var en utmaning. Godispapper, snus, tuggummin..... ja allt möjligt kom i deras väg. I övrigt var de fascinerade över alla ljud och rörelser överallt. Ibland satt de sig ner och bara tog in omgivningen. Vi åkte även till Granngården där de fick följa med in i butiken. De blev ordentligt välkomnade av personalen och fick smaka på lite godbitar ur deras sortiment. Jag handlade hundmat och provade ut en sele till Medina, det finns ju en uppsjö av modeller! 

 

 

DSC_0648[1] 

Koppelpromenad!

DSC_0626[1] 

Matbitar att söka på marken!

DSC_0591[1] 

Koppelträning i villakvarteren med barnbarnen var härligt för småttingarna, de fick stanna och hälsa på främmande människor och lite nya doftupplevelser. En annan poppulär förströelse är att leta matbitar ute på marken, funderade om det är så bra att uppmuntra det i alla lägen då man inte vill att de skall intressera sig för de som ligger på marken i stan!!!! Härliga dagar är det i allafall och roligast är det att springa omkring i skogen med alla i flocken.

I helgen är valparna som sagt 11 veckor och det är dags för avmaskning igen, ska åka på apoteket i dag. Nästa vecka är det dags för 12 veckors vaccination! Det brukar gå bra att göra det på drop in på olika veterinär stationer men det kan vara bra att kolla upp det i tid. Glöm inte att ta med stamtavlan och kolla chipmärkningen! Vi har bokat en tid genom att Maddox även skall göra en ny valpbesiktning innan han skall flytta! 

Nosgos till er alla där ute!

 


Härligt med ledig helg!

2018-04-22 19:06 | 1 kommentarer

 

Sköna dagar har det varit i helgen! Vi har haft tur med vädret och snön drar sig tillbaka allt eftersom. Valparna trivs bra tillsammans men nu är det bestämt var Maddox skall flytta! Han kommer att bli Stockholmare, en familj med erfarenhet av Briard kommer att hämta honnom om ett par veckor. Han kommer att få det jätte bra hos dem.

DSC_0586[1] 

Ibland har vi maten med oss till skogen! Jättegott att äta ute i det fria. Inkallningsövningar har vi gjort och då skämmer vi bort valparna ordentligt. Det gäller att lära dem att det lönar sig att komma när man blir kallad på! Frusna små råa köttfärsklickar, det är oemotståndligt för en liten hungrig valpmage!

DSC_0605[1] 

Avslutningsvis så kommer det en film på valparna som leker på altan med barnbarnets stora ballong

 


våren är här!

2018-04-18 15:00 | 0 kommentarer

Så har det gått en vecka sedan första valpen flyttade. Enligt rapport från de nya valpägarna så verkar det fungera bra i sina nya miljöer, de har fått så fina hem allihopa att jag känner mig så till freds med deras framtid! Oda har inte letat efter de utflugna valparna, hon har ju ändå två stycken kvar att ägna sig åt. Den lilla tiken som vi ska behålla är ett riktigt busfrö, hon springer i trappan både upp och ner på egen hand. Hanen som inte fått något eget hem att flytta till är lite försiktigare och går upp några steg och sätter sig sedan lugnt att vänta tills vi kommer ner igen, ingen panik där inte!

DSC_0546[1] 

Önskar verkligen att denna mysiga lilla kille får ett eget hem att flytta till! Han är verkligen en mjuk och trevlig liten grabb. Han är den som älskar att ligga i knä och mysa, inte tuggar han på oss så hårt heller han slickar mest våra händer.

 

 

Vi har tränat på att vara i bilen de senste dagarna, en liten stund nu och då, med avbrott för trevligheter och sedan tillbaka i bilburen igen. Det har varit lite klagosång av dem men nu verkar de känna sig riktigt trygga och bekanta med situationen, så i dag fick vi en tyst och lugn biltur till Nordmaling där de fick träffa ett glatt gäng flickor i 4-6 års åldern, härlig upplevelse för alla parter. Koppelträningen däremot är inte det lättaste då man skall vara lite tidsbesparande och ta med båda valparna samtidigt!! DE VILL INTE ÅT SAMMA HÅLL!! hahahaa, optimistiskt eller hur.

 

Annars så har det varit en lugn vecka för hundarna, plockade fram cyckeln och har varit på några kortare svängar, det är bra att vänja tassarna på underlaget i början av säsongen. Snömängden gör att det numera är svårt att gå i skogen på motionsrundorna, tidigt i morse var det skare ändå som bar oss rätt bra!

DSC_0541[1] 

Jag har beställt hem eukalyptus doft och lite nosework tillbehör! Det är något som jag länge tänkt börja med men inte kommit till skott, men nu är vi på gång. Jag har gjort inledande övningar med Oda och Diva. De skall förknippa doften med belöning i första stadiet. Mina flickor arbetar lite olika så det är verkligen intressant att se hur de tar sig ann uppgiften. 

DSC_0557[1] DSC_0563[1] 

Det har varit lite funderingar kring maten hos valpköparna så här såg det ut i dag när dessa sötingar hade ätit färdigt! Inte har de ätit upp allt men det är väl tilltaget med 1 dl/mål x4 Jag ser att dessa valpar har blivit lite väl runda de senaste dagarna så inte gör det något att de lämnar lite....


I natt var det sista natten med gänget!

2018-04-10 14:50 | 1 kommentarer

Ja, då drar det ihop sig för leverans av de små underverken. Veterinärbesiktning och chipmärkning avklarade och i kväll åker första valpen till sitt nya hem. Lite vemodigt är det allt. Men valparna är väl förberedda för det nya som kommer, kavata och nyfikna av sig allihopa. Den senaste veckan har vi provat på nya situationer och nya upplevelser för de små liven. 

DSC_0513[1] 

Här sover vi i bilburen! Efter att ha legat och tittat på när de vuxna hundarna fått en genomgång av pälsvård. Att vara stilla och titta på är bra aktivering för småvalpar!

 

DSC_0508[1] 

Morotsjakt! Valparna har provsmakat lite olika saker under sin första tid hos oss. Köttfärs, äggula, fil, kokt fisk, morot, hallon, korv, ja lite av varje för att öka bakteriefloran och göra dem lite motståndskraftiga.

DSC_0511[1] 

Vila tillsammans! Alla nya intryck måste få smältas och att aktiveras är nog bra men vilan är lika viktig.

DSC_0500[1] 

Mamma Oda diar sina små ettt par gånger om dagen ännu, hon vet ju inte att de skall flytta innom kort stackarn. Hon har en ängels tålamod med dem. Visst blir hon less och säger ifrån oxå, då blir valparna som smält glass omkring henne!

Vi har haft andra aktiviteter som inte fastnat så bra på foto. Leta godis i snuffelmattan för att få använda nosen. Varit en och en i okända utrymmen, tillexempel nere i källaren där tvättmaskin och andra ljud och dofter bjuder på lite spänning i tillvaron. Koppelträning var och en, att följa med och utforska framtinad mark är poppulärt men tidskrävande.

Ska bli väldigt spännande att få följa valparnas utveckling i framtiden!

 

 

 

 


Åtta veckor i dag!

2018-04-07 13:13 | 0 kommentarer

Ja, då har det gått åtta veckor!! Kullen har varit helt underbar att följa i utveckling. För varje dag så har man sett hur de blivit mer och mer företagsamma. Det är mycket nyfikna valpar med stor frammåtanda. De kommer att få så fina hem allihopa, det är endast en av grabbarna som ännu väntar på sin familj. Han är en mycket stilig och kavat liten kille med fin teckning. På förmiddagen har vi varit ute och härjat i snön, de somnade en stund på bron men de var lite kallt så vi fick traska in igen och vila inne i värmen.

DSC_0487[1] 

DSC_0483[1] 

DSC_0478[1] 

En poppulär snögrotta! 


Livet är en lek!

2018-04-03 22:18 | 0 kommentarer

DSC_0446[1] DSC_0452[1] 

DSC_0454[1] DSC_0448[1] 

DSC_0444[1] DSC_0435[1] 

DSC_0455[1] 

Till sist somnade gänget i solen!

 

 

 

 

 


Påskhelg på hemmaplan!

2018-04-02 13:03

 

Barnbarnen har lekt med valparna under Påskhelgen. Det härliga vädret har varit toppen för alla, både människor och hundar har fått vistas ute i timmar. Valparna har både ätit och sovit ute flera gånger under helgen. Frisk luft ger god sömn, bra aptit och lugna nätter. De små har varit aktiva senast vid 22 tiden på kvällarna och sovit till omkring 06 tiden de senaste dygnen.

I lördags blev valparna 7 veckor och de fick då sin tredje avmaskning, denna gång spottade och fräste de och protesterade vilt, de var inte gott alls!

Här kommer lite bilder från helgen!

DSC_0414[1] DSC_0409[1] 

DSC_0408[1] 

"Mamma" Oda på långpromenad!

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018