Blogg

Uppdatering!

2018-08-14 09:06 | 0 kommentarer

Nu var det ett tag sedan senaste inlägget! Dags för lite uppdatering  

I söndags var det dags för viltspårtävling i Vindeln, Oda och Diva tävlade i öppen klass. Det var Svenska spanniel och retriverklubben som annordnade provet. De har ett jätte bra upplägg på sina tävlingar man delas in i små grupper och åker ut 3 och 3 med egen dommare, så väntetiden är inte lång. Sedan sammanställs resultaten och prisutdelningen börjar med att varje dommare ger en kort resume av varje hunds insats i spåret, väldigt intressant och lärorikt. 

Diva är lite försiktig till sättet och söker stöd och uppmuntran under arbetet, hon klarade spåret och hittade fram till klöven på 29 minuter men dommaren ansåg att hon arbetat lite väl osäkert och sökte mitt stöd lite för ofta så hon fick ett andra pris. Jag instämmer helt med bedömningen och får försöka träna vidare så att hon blir lite mer rutinerad och försöka höja hennes självkännsla.

Oda löste sitt spår utan problem trots rejäla viltstörningar denna gång av fåglar!! hon som ääälskar fåglar, hon stannade upp och kastade längtansfulla blickar på tjäder kullen som flög upp ett par meter från viltspåret till några grantoppar i närheten, jag komenderade spår och hon satte ner nosen och fortsatte arbeta.  Denna lilla arbetsmyra som verkligen tar varje uppgift man ger henne på största allvar. Hon blev även placerad som dagens trea i gott sällskap, den som knep förstaplaceringen hade tävlat i SM två år i rad.

Jag är så glad över båda hundarnas insats och skottprovet i slutet avvarje spår var inget som berörde någon av dem. All heder åt domaren Kattarina som ger goda råd och bra feedback efter spåret, hon summerade även mitt arbete som hundförare efter vi hade spårat klart och nyttiga tips fick jag! Tusen tack 

Sedan var det dags att styra kosan hemöver för att åka och jobba kväll. Men eftersom jag visste att jag skulle passera Adam, Sandra och lilla Malva gjorde jag en chansning och slog en signal till dem och de var hemma!! Jag fick träffa Malva en kort stund och se henne live. Helt underbar krabat som glad och frimodig tumlar omkring på tomten med sin lilla hundkompis!

Vi han prata en liten stund innan jag var tvungen att åka i rasande fart för att hinna på jobbet  

Tack för att ni tog er tid med mig!

 

 

För att summera sommaren så måste jag så klart kika tillbaka på de bilder som ligger i mobilen, den som numera håller koll på våra liv.  

 

20180714_105855 20180719_213416 

 

Dessa bilder sammanfattar den varma sommaren bra tycket jag. På första bilden får jag och hundarna sitta i skuggan utanför Biltema när husse handlar, på tok för varmt att sitta i en bil på en parkering. Andra bilden dopp i Svatrsjön under en av promnaderna som denna sommar blev förlaggda under de sena kvällstimmarna på grund av den tryckande värmen på dagarna.

 

20180802_173012 20180802_174741 

 

Här är tränar vi sitt stanna kvar och ligg i främmande miljö alltid nyttigt att passa på när tillfälle bjuds. Dora har börjat valp/allmänlydnadskurs, väldigt lärorikt för henne. Vi har även tränat på att sitta uppkopplad ensam en stund till exempel när man väntar på att matte tränar en av de andra hundarna eller att man skall packa ur bilen osv, det är mycket bra att kunna sitta stilla och vänta en stund.

 

20180806_152807 20180813_131358 

 

I väntan på maten! Matlusten är på topp framför allt hos Dora som sjunger och studsar om inte maten serveras nog fort! Andra bilden är när jag försöker torka trappen!! Dora lägger näsan i blöt i ALLT man tar sig för, nyfiken och mycket aktiv, tröttnar aldrig. 

 

20180719_220927(0) 20180724_145052[1] 

 

Promenaderna har blivit längre och längre för Dora, nu får hon följa med på de flesta skogspromenaderna med de vuxna tikarna. Det fungerar utmärkt när Dora får bestämma tempot, de tar lite längre tid att gå våra rundor men hon behöver bygga på sig lite stabilitet. Att få röra sig fritt i mjuk teräng bygger upp balans och stärker senor och liggament hos den unga hunden. Trots att vi har bott här i Aspeå i 30 år så har vi även denna sommar hittat nya promenadstigar och vackra platser att vandra till. 

Nu när den svala höstluften kommer så skall vi spårträna och jobba lite med grundövningar och klicker träning. Jag hittade en bra youtub kanal som ger tips och inspiration i aktivering och hundträning sök på VM Hundkurser . Där får man se korta filmer som informerar och inspirerar till nya övningar. Meeen..... i dag skall hundarna få en välförtjänt vilodag och bara gå och skrota på gården, nu skall jag koka lite kaffe.......

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018