Blogg

Höst = Spårträning

2018-09-08 18:32 | 0 kommentarer

Härliga soliga svala höstdagar, suveränt klimat för alla hundaktiviteter. Spårträning står högt på prioriteringslistan för oss. Jag har tänkt mycket på vad som får hundarna att tycka om olika aktiviteter, undrar om inte förarens engagmang smittar av sig på hunden det matte tycker är roligt och blir glad av speglar av sig på hunden. 

Oda har tävlat i viltspår ytterligare en gång och fått ett förstapris. Hon gjorde en stark insats i spåret som var laggt på torr tallhed med störningar av viltövergång och ett älgskinn som legat i skogen en längre tid. När dommaren frågade mig vad jag tyckte om hennes insats svarade jag att jag aldrig varit med om att hon varit så osäker och gjort så stora slagningar tidigare och att hon tagit ovanligt lång tid på sig. Han berättade då att det var ett av de svåraste spåren han brukar lägga och få hundar har klarat det under 30 minuter! Oda fixade det på 29   

Diva som har varit lite osäker och långsam i spåret har fått backa i träningen och fått lite enklare spår för att öka självkänslan och det börjar visa resultat, hon arbetade perfekt i dag när vi lade spår på en åker.

Lilla Dora då som inte är så erfaren ännu har lyckats väldigt bra i spårträningen. Hon är super motiverad och vet direkt vad hennes uppgift är när vi närmar oss spåret. Avslutar med en liten filmsekvens från tidigare i dag. Dora går ett åkerspår med korvbelöningar med 2-4 meters mellanrum. Spåret ligger i medvind och hon backar tillbaka ibland då hon gått för fort fram och känner doften av belöningen. Ett litet dike sätter henne på prov på slutet av filmen, där visar det sig direkt att hon får fundera lite extra! 

 

 

 

 

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018