Blogg

Härligt med snö!

2018-12-20 18:27 | 0 kommentarer

received_1842985362496110 

I dag var det klibbigt i snön, riktigt jobbigt att gå på promenad när man blir tyngre och tyngre för varje steg. Vi brukar spraya pälsarna med Strandbodarnas impregnering, men det är så lockande för hundarna att slicka i sig och man bör spraya på det minst två omgångar innan det ger någon bra effekt så man måste vara ute i tid. Att behandla pälsen strax innan är nästan meningslöst. Jag har däremot lyckats klippa en tunnstrumpa så att den gick att dra över huvudet och över kroppen med framtassarna i benen, det var riktigt effektivt faktiskt. Annars får man hålla sig på plogade vägar när det är som klibbigast.

20181218_185737 

Det är ju riktigt mysigt ute när det äntligen blivit riktig vinter!

20181102_131053 20181102_125553 

Två av flickorna är riktiga livsnjutare och har förstått det fina med att ligga i knä och mysa på kvällarna. Till skillnad mot Dora som mest funderar på olika aktiviteter, letar gärna fram barnbarnens leksaker om inget annat händer och tuggar lite lagom bara! Hon har varit riktigt dyr en period det är två koppel och tre halsband hittills på hennes konto helt i onödan kan jag tycka, och inte är det det sista har jag en kännsla av!

 

 

Dora leker med en balong, kan vara riktigt roligt en stund. Det räcker inte så länge och man får passa när den smäller så hunden inte får för sig att äta upp småbitarna.  

Trevlig helg på er alla!

 

 


December med regn och ruskväder

2018-12-03 10:51 | 0 kommentarer

Längtar till snö och minusgrader, i dag spöregnade det när vi tog morgonpromenaden så vad hittar man på då? Ledig förmiddag och allt! Vi packade in oss i bilen och åkte ner på brukshundklubben för lite lydnadsträning. Riktigt kul hade vi, det börjar ge resultat nu alla korta pass. Hemma på egen "mark" kan övningarna göras svårare och svårare och så får man kontrollera om det "sitter" även i främmande miljö med störningsdofter. Dora behöver arbeta in sig en stund innan hon kan koncentrera sig fullt ut på övningarna. Bara att kämpa på nu så kan vi snart lägga in flera moment. Går det lång tid mellan träningarna så måste man backa på kraven också, det är lätt att glömma!

 

Vi varvar lydnadsträningen med Nosework som alla flickor verkligen uppskattar. Bra alternativ att pyssla med när nu vintern är i antågande och vädret inte alltid är så bra.

Nu går vi mot jultider och våra hundar utsätts för många frestelser, julgranar med fin belysning, bollar och glitter, dignande fruktskålar och godis! Nu får man komma ihåg att inte lämna hunden utan uppsikt då det lätt kan bli övermäktigt för dem att inte undersöka vad som doftar så gott på bordet.

Många saker som ofta finns lätt tillgängliga i våra hem är giftiga för våra hundar. Värktabletter för människor, vitlök och lök, vindruvor och russin, choklad, sockerfria tuggumin och godis som innehåller xylitol. Detta kan orsaka förgiftning i relativt små mängder. Viktigt att rådfråga veterinären om hunden fått i sig något av detta.

 

20181121_113635[1] 

Denna bild på Dora är tagen precis innan hon hittade en rutten säl och efter der var hon inte lika fin i mina ögon kan jag säga! Hon luktade pyton!!

 

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018