Blogg

Lite höstbilder och hemma apotek för hunden

2019-11-01 19:16

20191030_100553 

Inte är det lätt att arrangera bilder på dessa tre!

Skulle byta plats med Oda och Diva så Diva skulle komma mer till sin rätt men det var omöjligt "Odalinslus" var evinnerligt envis och skulle sitta på "bästplatsen" och Dora skuttade runt omkring och hade svårt att hitta sin position om ens bara för ett par sekunder. Nåja, amatör som man är och ingen bättre kamera än mobilen d får man nöja sig med det lilla. Önskar så att jag vore en bättre fotograf! Vi som är ute så mycket och får se så fina vyer och fantastisk natur. En fin promenad hade vi i allafall i skogen denna dag. Vi gick ca 7 km i nysnö, strålande sol och en minusgrad.

 

 

20191018_092713 

Så här låg tjejerna en lång stund och snackade med varandra   Vet inte om det var undervisning eller skvaller  

20191030_150841

Gick igenom hemma apoteket häromdagen! Där finns:

Klorhexedin för sårtvätt, Ögonskölj, Vadd, Gasbindor en "fast" och en "stretch", Taperulle, Termometer, Tandborstar, Klotång Kamm och Kardor samt en Sprayflaska med "salt vatten" En lapp med telefonnummer till distriktsveterinärerna som har jour dygnet runt. Det som fattas är en tasssalva som tyvärr tagit slut.

Jag brukar även ha ett paket med Canikur, en typ av tablett som motverkar diarréer. Kan vara bra att ta till vid enklare mag åkommor. Till exempel om hunden ätit ben och det blivit lite för mycket av det goda. Det finns även ibland en del smaskiga saker i skogen som inte alltid är så lämpliga för en hundmage. Har sett att bärplockare som äter måltider i skogen häromkring och lämnar både chilli, lök och kycklingdelar efter sig, inte alltid så nyttigt för våra hundar! Tyvärr hinner man inte alltid upptäcka dessa läckerheter först om hundarna springer lösa på promenaden.

Har du provat att lägga ett tassbandage? 

Det är inte lätt att få det att fästa om man aldrig provat tidigare. Tips: sök på youtube en instruktions video och pröva sedan på din hund. En kunskap som inte är tung att bära och en vacker dag kan det komma väl till pass. I höst har jag plockat trasiga konservburkar plast flaskor och glasbitar med mig hem från vissa promenader hittills har vi haft tur och sluppit uppskurna tassar, men en vacker dag kan olyckan vara framme då kan det vara bra att kunna stoppa ett akut blodflöde!

 

Flaskan med "salt" vatten är till för att spraya pälsen med när man gjort genomkammning och pälsen blir "frissig". Det hjälper mot statisk kännsla för hunden och ger lite stabilitet till den nykammade pälsen som annars har lätt att tova ihop sig och bli värre än innan kamning, speciellt unghundspälsen. Går även bra att använda som sista sköljvatten när man badat hunden, om det nu funnits behov av det. Schapendoesens päls skall vara av en strävare karraktär och det lite salta vattnet hjälper den att "landa" 1,5 tsk till 1 liter vatten räcker.

Ser du tussarna på bilden? Dessa tovor eller "spindlar" som jag brukar kalla dem är tecknet på att nu är det dags att gå igenom pälsen lite flitigare under en tid. Tikarna byter oftast päls innan löpet två gånger per år medans hanarna byter  höst och vår. 

20191019_214641 Oda i viloläge  

 

 

Hungriga hundar som väntar på maten!

20190928_200300 20191028_084613 

Ena dagen barmark och andra dagen full snö!

Trevlig helg på er alla!

 


2 kommentarer

Namn: Therese Svanbäck
Tidpunkt: 2019-11-09 14:56
Vilket bra inlägg Mycket nyttig information!
Tror det är en viss tjej som håller på att svälta IHJÄL på filmen. Haha! Men undrar om ni har likadant golv i köket som vi! Linoleumgolv.
Vad fint med snön. Här har det lilla vi hade regnat bort. Men det kommer nog mer.

Namn: Ulrika
Tidpunkt: 2019-11-10 22:46
Tack Therese, ja Oda hon är den tommaste hunden i världen, hon tror hon skall dö svältdöden ett par gånger om dagen!! Önskar jag hade linoleumgolv men tyvärr är det laminat
Här är det vinter för fullt från och med i kväll säkert har det kommit 2 dm, riktigt fint ute faktiskt. Ha det gott//Ulrika

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018