Blogg

Problemlösning!

2021-04-15 18:36

I bland så blir det träningsuppehåll av olika anledningar men hundarna behöver ändå lite aktivering. Vad passar då bättre än en nosövning med problemlösning!!

Här fick de testa att söka korvbitar i en arrangerad skrothög som skrammlar och utmanar deras olika sinnen.

Inte så avanserat att dra ihop lite saker när man liks är i rensartagen hemma, snabbt att fixa och ett stort nöje för hundarna. Här fick de söka reda på små korvbitar.

20210414_143917[1] 

Mitt mål med denna typ av övning är uthållighet i nosarbetet och att bli lite tuff i att ta sig fram där det ligger galler som underlag det skrammlar prasslar och finns störningsdofter!

Här en filmsnutt på Diva som löser problemen galant;

 

 

Så fint jobbat och med ett lungt genomsök av hela rummet. Man kan höra nosen slår när hon arbetar som mest intensivt. Jag avbryter inte aktiviteten förrän hon arbetat färdigt. Innan hon var nöjd hade hon letat igenim hela rummet ända upp till fönsterbrädan. Då hon var klar så fick hon en slutbelöning för fint sökarbete.

Och så Dora min Dora som hon arbetade, speciellt med en liten rackarns korbit som trillat ner under korgen. Här bjuder jag på en film snutt av hennes intensiva försök att få rätsida på ett för henne stort trubbel   

 

Har ni sett en så lång tunga någongång!! ÅÅÅH så svårt det var att stå bredvid utan att hjälpa henne. Jag älskar när hundarna arbetar på utan att stanna upp och liksom be om hjölp. Att arbeta självständigt är en fin egenskap. 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2023
  •    September
  • 2022
    2021
    2020
    2019
    2018