Blogg

Spår träning i dag!

2021-05-18 13:00

20210510_152600[1]

Jag har laggt tre personspår på förmiddagen. Passade på att träna vinklar och även spetsvinklar i dag för alla tre flickorna. Dora först ut på ett åkerspår som hade tre räta vinklar och en spetsvinkel samt en återgång, dvs att spåret går tillbaka ca femton meter i samma spår och fortsätter sedan i en annan vinkel därifrån! Låter invecklat men Dora fixade det galant på slutet gick spåret in i en skogsdunge med tät lövskog ett 40 tal meter och där låg slutbelöningen i dag, en toarulle med gott och blandat.

Oda och Diva fick varsitt spår med fyra 90 graders vinklar och en spetsvinkel. Gick bra för dem båda men ganska kraftig vind på deras åkrar gjorde att de slog en del bådatvå men aldrig mer än någon meter från spårkärnan. Divas spetsvinkel var lite lurig, spåret gick rakt emot ett träd och sedan i en spetsig vinkel ner mot ett dike. Där fick hon allt jobba ett tag för att klura ut riktningen men det fixade hon utan att tveka.

För några dagar sedan fick Dora årets första viltspår!

 

 

Spåret fick ligga över natten så ca 13 timmar senare gick vi tidigt på morgonen. Hon tog upp spåret fint och i lugnt tempo tog hon sig fram över hälleberget, passerade över en skogsbilväg och vidare in i tallskogen till älgklöven. Har mest spårat med rådjursklöv så hon var lite extra försiktig med älgklöven, bra med variation. Visst låter det härligt med fågelkvitter i skogen det är en av de bästa aktiviteter man kan göra med hund tycker jag spårarbete en tidig morgon i skogen! Bara lite trixigt att få till en film när man är ute helt själv med hunden.

 Passa på att ta vara på dagarna och de ljusa kvällarna, lägg ett spår till hunden 

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018