Blogg

Kallt och blåsigt

2021-05-05 10:07 | 0 kommentarer

I dag blåser det riktigt kallt, på morgonpromenaden drog vi till skogs. Det blev ingen längre promenad i dag för jag planerar att spår i afton med alla tre flickorna. Så skönt med ledig dag, jobbar tre kvällar denna vecka. Vi försöker hålla nosarbetet aktivt med lite sökövningar ute på gården som aktivering. Spårarbetet har kommit igång och focus ligger på att dra upp motivation och få ökad självkänsla i uppgiften för Doras del. Oda och Diva vet exakt vad som gäller och har tillräckligt med självkänsla i spåret så de får lite svårare spår med mer variation av terräng och svårare vinklar. Medans jag försöker gasa upp Doras spårarbete med näringsbelöning i spårkärnan och flera kortare spår så hon får stärka sin kännsla av att lyckas. kommer efter i dag att låta hennes spår bli lite mer avancerade och få längre liggtid. 

20210429_085406 

Lite snö ligger kvar i skogen och gissa villka som önskar att snöfläckarna får ligga kvar hela sommaren så man kan svalka sig på dem mellan varven. Helgen som var åkte vi till Drivörens Nationalpark och vandrade ut till havet, lite blåsigt var det men en klippa i lä bjöd på en perfekt fika plats. Hundarna går kopplade hela turen då det råder koppeltvång innom hela området året runt. Vi njöt i solen och till sist kunde även hundarna koppla av en stund trots 11 svanar som nyfiket kretsade i vattnet strax utanför oss.

20210501_112117 

20210501_105638 

 

 

Passade på att delta i en föreläsning förra veckan om valpens första tid och vilken inverkan tiken har på valparna. Hur man som uppfödare kan skapa bästa förutsättningarna för valpen de första veckorna fram till leverans. riktigt intressant det var Ann Chatrine Edoff som föreläste. SKK har riktigt bra utbud av föreläsningar som man hittar på deras hemsida bara att anmäla sig. Kan man inte delta just när det sänds får man en länk så man kan kika på det i efterhand under någon veckas tid.

20210425_193626

 20210425_184131


Som väntat...

2021-04-27 16:56

var det inte några valpar på gång. Vi åkte en tur till "stan" och besökte veterinären som konstaterade att där inte finns några valpar att vänta. Precis som vi anat! Men för att vara helt säker så vi kan planera vår tillvaro.

Det blev en promenad på stan och lite chill på en parkbänk och förståss en fika hos yngsta grabben och hans sambo. Fick lite ärenden uträttat och lite ögongodis på en handelsträdgård.

 

 

 

 

 


Grattis på ettårsdagen!

2021-04-21 19:46 | 0 kommentarer

Tänk att ett år går så fort. I kväll är det ett år sedan Loopingkullen kom till världen! Minns hur långdraget öppningsskedet var och oron när första valpen verkade ha svårigheter i själva utrdivningsfasen. Med hjälp och stöttning via telefonkontakt med veterinär så löste sig problemet och valpen kom till värden på ett litet kick. Det är mycket som kan hända vid en valpning. 

Fyra underbara små knyten en stolt tik och en väldigt trött matte kom till ro fram på morgontimmarna.

20200423_013442 

Jag måste berätta om mitt misstag! En sån natt det var, det är fantastiskt att vara med om tikens fina arbete med de små liven. Jag lånade valparna eftersom efter att hon hjälpt dem av med navelsträngen och slickat dem torra. För att kolla att allt var ok med dem dvs inga synliga tecken på missbildning eller annan komplikation lyfte jag upp dem i turordning för att checka att de såg bra ut och antecknade i boken födelsetid vikt kön och något kännetecken. Det var bara det att jag var så trött och missade att den sistfödda lilla valpen hade en bit av navelsträngen kvar liggnde mot buken så det såg ut som att det var en liten "Kille" När allt var lugnt, de små diade och tiken varit ut på en kort rastning så kom vi till ro.

När allt är lugnt och stilla i valplådan finns ingen anledning att röra vid dem utan tiken måste få ro och knyta band till de små i lugn och ro. Jag fanns i rummet men på avstånd. Jag satt med våra namnförslag och var helt klar med vad var och en av valparna skulle heta. Så gjorde jag ett litet inlägg på bloggen och berättade att kullen anlänt och att deras namn var Capella Luna Stella Vega och Castor. Riktiga stjärnor med andra ord! Döm om min förvåning när jag skulle kolla första dygnets viktuppgång och jag inte hittade någon  liten "Kille" utan en fin välskapt liten tik med en lite längre navelsträng! 

PANIK snabbt kolla namnlistan igen och se om jag hadde något passande tiknamn på Castor för det lät ju lite killaktigt. Capella fick det bli, snabbbt och enkelt fick det bli ett könsbyte även på hemsidan och där fick jag sitta med skämmsmössan en lång stund innan jag riktigt fattade hur i hela friden jag kunnat se så fel...

STORT GRATTIS TILL ALLA TJEJERNA

Almbackens Looping Luna "Dixie"

Almbackens Looping Vega "Eira"

Almbackens Looping Stella "Stella"

Almbackens Looping Capella "Tova" 

 

20200603_162115


Problemlösning!

2021-04-15 18:36 | 0 kommentarer

I bland så blir det träningsuppehåll av olika anledningar men hundarna behöver ändå lite aktivering. Vad passar då bättre än en nosövning med problemlösning!!

Här fick de testa att söka korvbitar i en arrangerad skrothög som skrammlar och utmanar deras olika sinnen.

Inte så avanserat att dra ihop lite saker när man liks är i rensartagen hemma, snabbt att fixa och ett stort nöje för hundarna. Här fick de söka reda på små korvbitar.

20210414_143917[1] 

Mitt mål med denna typ av övning är uthållighet i nosarbetet och att bli lite tuff i att ta sig fram där det ligger galler som underlag det skrammlar prasslar och finns störningsdofter!

Här en filmsnutt på Diva som löser problemen galant;

 

 

Så fint jobbat och med ett lungt genomsök av hela rummet. Man kan höra nosen slår när hon arbetar som mest intensivt. Jag avbryter inte aktiviteten förrän hon arbetat färdigt. Innan hon var nöjd hade hon letat igenim hela rummet ända upp till fönsterbrädan. Då hon var klar så fick hon en slutbelöning för fint sökarbete.

Och så Dora min Dora som hon arbetade, speciellt med en liten rackarns korbit som trillat ner under korgen. Här bjuder jag på en film snutt av hennes intensiva försök att få rätsida på ett för henne stort trubbel   

 

Har ni sett en så lång tunga någongång!! ÅÅÅH så svårt det var att stå bredvid utan att hjälpa henne. Jag älskar när hundarna arbetar på utan att stanna upp och liksom be om hjölp. Att arbeta självständigt är en fin egenskap. 


Oj oj oj!

2021-03-31 20:16 | 0 kommentarer

20210326_112407[1]

Den här lilla livsnjutaren har precis kommit hem från Skåne!

Vi har haft en fin vecka kombinerad semester och parningsresa. TYVÄRR blev det inte någon riktig parning mellan Diva och Tasso! Vi kan bara gissa orsaken, ett försenat löp som inte har varit lika hennes tidigare löp. Hon var inte riktigt med på noterna när Tasso uppvaktade henne. Han var en fin gentleman som visade henne stor entusiasm och ville verkligen göra rätt för sig, men Diva drog sig undan i sista sekund.  

Stort tack till Cecilia, Tova och Tasso som verkligen gjort allt för att tillmötesgå oss och gett Diva flera chanser. Så trevligt att träffa er och era fina hundar. 

20210323_111608[1] 

Skåne bjöd på flera fina vandringsturer i en härlig miljö, allt ifrån Brösarps backar, Stens huvud och idylliska byar i det vackra österlen! 

Nu får vi landa lite och tänka i nya banor, det hade kunnat bli en fin kombination med Tassos energi och Divas harmoni, men inget vi kan påverka, visst känns det lite tråkigt men life is life..

Nu blir det först och främst att fira lite påsk med familjen!


 

Arkiv

2022
2021
2020
2019
2018