Blogg

Simma lugnt!

2018-06-23 18:30 | 0 kommentarer

 

Lilla Dora som lärt sig simma helt på eget initiativ! Ingen av se vuxna hundarna ger sig självmant ut och simmar, de lägger sig ner på grunt vatten och svalkar av sig. Oda och Diva simmar bara om man följer dem en bit ut!

 

 


Störst bäst och vackrast!

2018-06-17 13:47 | 0 kommentarer

Ja men det är ju våran Oda det! SKK Nationella utställning i Vännäs lördag 16/6 Kl 09.55  premiär i Championklass, Exelent med CK, Bästa tik och Bäst i rasen! Sedan väntade vi i timmar innan gruppbedömningen gick och då blev Oda tilldelad fjärde placering i gruppen Vall-, boskaps-, och herdehundar. Av 17 deltagande raser i gruppen valdes hon till 4:E bästa rasrepresentant!! Så stolt över vår Oda som är i så god form endast fyra månader och sex dagar efter sin fina valpkull

mms_20180616_180132[1] 

Vilken härlig dag! DESSUTOM fick vi träffa Malva och hennes Matte Sandra och husse Adam. De kom för att träffa syrran Dora och titta på utställningen, jätte roligt att få se Malva hon är riktigt fin! Malva har verkligen funnit sig till rätta i sin familj och de trivs bra med henne! Kan det bli bättre? Efter att ha träffat både Diza (Merida) och Malva så kan jag bara konstatera att de ser väldigt fina ut de små! Har även talat med Geir´s (Maximus) matte Åsa och dem kommer vi åka upp och träffa i Juli. Han håller på bli en stor pojke och har arbetskapacitet så det räcker till enligt matte. 

 


En vanlig syn här hemma!

2018-06-13 22:08 | 0 kommentarer

 

Diva ligger och håller utkik i skuggan framför pilträdet. Oda sover i skuggan på altanen till friggeboden. Dora hon är ute på äventyr för det mesta, upptäcker omgivningarna eller så smiter hon in på altan och fångar några förvirrade flugor som på bilden nedan!

DSC_0937[1] DSC_0936[1] 

DSC_0934[1] 

Vilken varm försommar vi har det har blivit många turer till Aspån eller en sjö här ovanför som heter Svartsjön för att hundarna skall kunna svalka sig. Dora har blivit mycket modig i vattnet hon har simmat några gånger helt på eget initiativ. Dessutom stoppar hon huvudet under vattnet och dyker efter något som lockar henne. Ja henne är det full fart på! Vi tränar lite lätt på enklare komandon och i dag när vi spårade viltspår fick hon testa ett kortare spår på en åker. Lugnt och fint gick hon och ville helst slicka på blodspåren till sist fann hon rådjursklöven och lyckan var total! Skulle haft telefonen med så jag kunde fota henne men den låg kvar i bilen tom på batteri, som vanligt.

DSC_0924[1] 

Utställning står det på agendan på lördag. Vi kommer att ställa ut Oda i championklass och Diva i öppenklass på SKK i Vännäs, det är endast 6 st Schapendoes anmälda, så synd det är alltid roligt när det kommer flera från vår ras som man får bekanta sig med. Det blir en tidig bedömning redan strax före 10 kommer Schapparna in i ring 7. Nog för att vi vill ha regn men det kan ju få vara uppehåll på lördag förmiddag. I fjol på samma utställning hann vi precis bli bedömda så öppnade sig skyn och det ösregnade länge och väl. 

Nu är det dags att avsluta dagen 

 


Hänt i veckan!

2018-06-01 13:36 | 0 kommentarer

Denna vecka har vi träffat många olika hundar små och stora. Jag skrattade gott en dag när jag och Dora var på promenad med en ny vän och hennes valp. Hon tänkte ta en fin bild på dem och sade till valparna med vänlig röst "sitt stanna kvar".. Varpå hennes valp satte sig ner och satt stilla!!! Dora blev överlycklig av den vänliga rösten och ville visa sig från sin bästa sida och vände sig till min vän och överöste henne med pussar och kärleksbett!!!! Inte har vi haft tid att träna in komandon...har ju fullt upp med att se hur SÖT Dora är i alla lägen....EH nu är det visst dags, så i dag har vi repeterat klickern och vad den betyder, gjort inledande övningar i momentet sitt! Så nu är vi på god väg....(klappar mig på axeln)

Bjuder på en liten film på Dora och Disa när de har lite syskon mys!

 

  

Då det varit så varmt i veckan har vi försökt ha lite stillsama sysselsättningar Dora har här en stund i skuggan med ett märgben att tugga på!

DSC_0883[1] 

received_1719813181388428 received_1719813008055112 

Här är vi på promenad med en ny vän!

Nu tror jag vi skall träna en liten stund på sitt igen innan vi tar oss en liten promenad till "Aspån" för ett dopp! I dag har det faktiskt regnat ungefär tolv droppar så det är skönt ute 

Trevlig helg på er!

 

Arkiv

2023
  •    September
  • 2022
    2021
    2020
    2019
    2018