Blogg

Nytt år nya möjligheter!

2019-01-10 12:16 | 0 kommentarer

20181228_123027 

På tur i den vackra vintersolen! En utflykt till Godhamn i Kronörens naturreservat, vackert med gammal orörd skog och en stig ut till en liten halvö med milsvid utsikt över havet. I nationalparker gäller att hundar skall vara kopplade, det finns även nationalparker där hundar inte får vistas alls. I de flesta naturreservat gäller koppeltvång detta på grund av känsligt djurliv eller många besökare. Information om detta finns oftast utsatta i entren, annars kan man fråga länsstyrelsen eller komunen vad som gäller.

20181228_132159 

En fantastisk start på året underbart väder och lätt att ta sig fram tack vare att det kommit lämpligt med snö. 

Vi har även haft en liten träff med ett par av valparna som önskat lite träningstips och möjlighet att utbyta erfarenheter och upplevelser. Härligt att träffa dessa glada spralliga unghundar. Energinivån ligger på topp och det kan vara lite trixigt att finna vägen till en harmonisk tillvaro.

Schapendoes är en inteligent hund och försöker "uppfostra" oss enligt konstens alla regler. Den pockar gärna och ofta på uppmärksamhet, man får inte glömma att det är ägaren som skall ta initiativet till aktivitet och hålla detta på rimlig nivå. Får hunden "lön" för sin ibland envisa önskan om uppmärksamhet så hamnar man lätt i en karusell med en unghund som inte kan koppla av och blir mer än lovligt rastlös. Jag drar ofta likheter med att uppfostra våra barn. Det är vi som skall säga stopp och ställa krav i olika situationer. Vi får vara tydliga och visa hunden vårt missnöje emellanåt, precis som tiken gör mot valp/unghunden så är det upp till oss att dra gränser. Detta skapar trygghet och tillit.

 

Här kommer några bilder på två av "våra" valpar som har en mycket fin kontakt med sina ägare!

20190106_133418 20190106_132417 

Harry                                                                           Diza

Så härligt att se dem tumla omkring i snön tillsammans, stackars Harry som lockades så av doften av vår Dora som precis påbörjat sitt första löp. Annars fungerar det fint att låta dem leka tillsammans med våra vuxna tikar. Oda styr upp det hela och går gärna emellan om det blir för livligt eller en ton som hon ogillar emellan unghundarna.

Tack för besöket!

 

Nu planeras det aktiviteter för fullt inför kommande vårsäsong utställningar, BPH, Vaccinationer, röntgen och träning kanske även lite tävling i lydnad spår och ... Viljan och ambitionen finns men räcker tiden till? 

Jag lyssnade häromdagen på Hundpodden "vår bästa vän", som sänder en serie intervjuer med Anders Hallgren, så intressant och lärorikt att lyssna på, rekomenderas verkligen. Denna gång handlade det om stress och uppkomsten av stressbeteenden på grund av för mycket/för lite aktivitet hos hunden.

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018