Blogg

Oj oj oj!

2021-03-31 20:16 | 0 kommentarer

20210326_112407[1]

Den här lilla livsnjutaren har precis kommit hem från Skåne!

Vi har haft en fin vecka kombinerad semester och parningsresa. TYVÄRR blev det inte någon riktig parning mellan Diva och Tasso! Vi kan bara gissa orsaken, ett försenat löp som inte har varit lika hennes tidigare löp. Hon var inte riktigt med på noterna när Tasso uppvaktade henne. Han var en fin gentleman som visade henne stor entusiasm och ville verkligen göra rätt för sig, men Diva drog sig undan i sista sekund.  

Stort tack till Cecilia, Tova och Tasso som verkligen gjort allt för att tillmötesgå oss och gett Diva flera chanser. Så trevligt att träffa er och era fina hundar. 

20210323_111608[1] 

Skåne bjöd på flera fina vandringsturer i en härlig miljö, allt ifrån Brösarps backar, Stens huvud och idylliska byar i det vackra österlen! 

Nu får vi landa lite och tänka i nya banor, det hade kunnat bli en fin kombination med Tassos energi och Divas harmoni, men inget vi kan påverka, visst känns det lite tråkigt men life is life..

Nu blir det först och främst att fira lite påsk med familjen!


Oj så fort tiden går....

2021-03-21 19:57

Har egentligen inte tid att skriva något inlägg i kväll heller men....

Nu åker vi på parningsresa och hoppas på framgång

Hoppas de tilltänkta paret fattar tycke för varandra så vi får se fram emot en spännande vår!

Tasso   Diva

 Tasso huvud DSC_0047_2 

Känns lite tomt att bara åka iväg med en hund! Yngsta sonen tar komandot över Oda och Dora när vi är bortresta!

Hoppas vi har lite trevligheter att berätta i slutet av nästa vecka!

 

 


Nu så...

2021-03-12 14:31 | 2 kommentarer

En vecka med många aktiviteter allt ifrån långväga besökare som ville träffa våra hundar till sportlov med barnbarnen och målning av tak i badrummet till noseworkträning på Brukshundklubben och Webbinarium om vikten av att fodra hundarna rätt för att ge bra förutsättning för kommande generationer! Stor variation och en aktiv tillvaro!

20210310_132827[1]

 

Det har stormat och blåst riktigt mycket ett par dagar 10m/s och mer i byarna, riktigt inneväder egentligen. Men rätt så härligt ändå ute då det inte varit mer än ett par minusgrader. I morse var det rätt lugnt och jag bestämde mig för en Promenad i lössnön på fm. Ville bara göra bort lite kloklippning och översyn av hundarna först. 

  

Dora först Diva stod på tur och lägger sig med en suck i mitt knä, skööönt med lite pyssel tycker hon!

Ser över tassar, öron, borstar tänderna, kammar "skägget" och under magen där mina hundar tycker det sliter som mest så man får vara varlig och dra kammen sakta ska inte känns obehagligt för dem. Då ser jag det som jag väntat så länge på DIVA LÖPER!

Har kollat henne varje kväll i evigheter känns det som senast i går kväll innan sänggåendet och ...ja jag tyckte hon såg lite svullen ut men det har jag trott flera gånger men nu så är jag 100% säker.

Nu får vi börja planera resan till Tasso som fått vänta lite extra länge på vårt besök.

 

 

 

 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018