Blogg

Som väntat...

2021-04-27 16:56

var det inte några valpar på gång. Vi åkte en tur till "stan" och besökte veterinären som konstaterade att där inte finns några valpar att vänta. Precis som vi anat! Men för att vara helt säker så vi kan planera vår tillvaro.

Det blev en promenad på stan och lite chill på en parkbänk och förståss en fika hos yngsta grabben och hans sambo. Fick lite ärenden uträttat och lite ögongodis på en handelsträdgård.

 

 

 

 

 


Grattis på ettårsdagen!

2021-04-21 19:46 | 0 kommentarer

Tänk att ett år går så fort. I kväll är det ett år sedan Loopingkullen kom till världen! Minns hur långdraget öppningsskedet var och oron när första valpen verkade ha svårigheter i själva utrdivningsfasen. Med hjälp och stöttning via telefonkontakt med veterinär så löste sig problemet och valpen kom till värden på ett litet kick. Det är mycket som kan hända vid en valpning. 

Fyra underbara små knyten en stolt tik och en väldigt trött matte kom till ro fram på morgontimmarna.

20200423_013442 

Jag måste berätta om mitt misstag! En sån natt det var, det är fantastiskt att vara med om tikens fina arbete med de små liven. Jag lånade valparna eftersom efter att hon hjälpt dem av med navelsträngen och slickat dem torra. För att kolla att allt var ok med dem dvs inga synliga tecken på missbildning eller annan komplikation lyfte jag upp dem i turordning för att checka att de såg bra ut och antecknade i boken födelsetid vikt kön och något kännetecken. Det var bara det att jag var så trött och missade att den sistfödda lilla valpen hade en bit av navelsträngen kvar liggnde mot buken så det såg ut som att det var en liten "Kille" När allt var lugnt, de små diade och tiken varit ut på en kort rastning så kom vi till ro.

När allt är lugnt och stilla i valplådan finns ingen anledning att röra vid dem utan tiken måste få ro och knyta band till de små i lugn och ro. Jag fanns i rummet men på avstånd. Jag satt med våra namnförslag och var helt klar med vad var och en av valparna skulle heta. Så gjorde jag ett litet inlägg på bloggen och berättade att kullen anlänt och att deras namn var Capella Luna Stella Vega och Castor. Riktiga stjärnor med andra ord! Döm om min förvåning när jag skulle kolla första dygnets viktuppgång och jag inte hittade någon  liten "Kille" utan en fin välskapt liten tik med en lite längre navelsträng! 

PANIK snabbt kolla namnlistan igen och se om jag hadde något passande tiknamn på Castor för det lät ju lite killaktigt. Capella fick det bli, snabbbt och enkelt fick det bli ett könsbyte även på hemsidan och där fick jag sitta med skämmsmössan en lång stund innan jag riktigt fattade hur i hela friden jag kunnat se så fel...

STORT GRATTIS TILL ALLA TJEJERNA

Almbackens Looping Luna "Dixie"

Almbackens Looping Vega "Eira"

Almbackens Looping Stella "Stella"

Almbackens Looping Capella "Tova" 

 

20200603_162115


Problemlösning!

2021-04-15 18:36 | 0 kommentarer

I bland så blir det träningsuppehåll av olika anledningar men hundarna behöver ändå lite aktivering. Vad passar då bättre än en nosövning med problemlösning!!

Här fick de testa att söka korvbitar i en arrangerad skrothög som skrammlar och utmanar deras olika sinnen.

Inte så avanserat att dra ihop lite saker när man liks är i rensartagen hemma, snabbt att fixa och ett stort nöje för hundarna. Här fick de söka reda på små korvbitar.

20210414_143917[1] 

Mitt mål med denna typ av övning är uthållighet i nosarbetet och att bli lite tuff i att ta sig fram där det ligger galler som underlag det skrammlar prasslar och finns störningsdofter!

Här en filmsnutt på Diva som löser problemen galant;

 

 

Så fint jobbat och med ett lungt genomsök av hela rummet. Man kan höra nosen slår när hon arbetar som mest intensivt. Jag avbryter inte aktiviteten förrän hon arbetat färdigt. Innan hon var nöjd hade hon letat igenim hela rummet ända upp till fönsterbrädan. Då hon var klar så fick hon en slutbelöning för fint sökarbete.

Och så Dora min Dora som hon arbetade, speciellt med en liten rackarns korbit som trillat ner under korgen. Här bjuder jag på en film snutt av hennes intensiva försök att få rätsida på ett för henne stort trubbel   

 

Har ni sett en så lång tunga någongång!! ÅÅÅH så svårt det var att stå bredvid utan att hjälpa henne. Jag älskar när hundarna arbetar på utan att stanna upp och liksom be om hjölp. Att arbeta självständigt är en fin egenskap. 

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018