Blogg

Nytt under solen!

2021-05-26 13:43 | 0 kommentarer

Här är allt rilktigt bra, bästa tiden står fraamför oss värmen saknas ännu men det får inte bli allt för varmt tycket jag.

Glada nyheter har vi fått av Tova och Stella som genomfört röntgen av höfter och armbågar med bästa resultat!! Stort GRATTIS till er och tack för att ni röntgar, så värdefullt för mig och rasen, att hålla koll på hur aveln utvecklas.

Skogspromenader varvat med spår och nu lite noswork pågår för fullt. Har provat skicka anmälan till en Nosworktävling men har inte mycket hopp om att få delta då det är stort tryck nu efter all coronanedstängning. Håll tummarna för oss att vi kommer med

 

Skogspromenaderna tar lite tid då jag lovat mig själv att plocka skräp som dykt upp efter vintern, blandat plast för det mesta. 

20210524_125542 

Måste påpeka att snitslarna jag plockat är såna som ligger på marken och har tappat sitt syfte, jag tar inte ner markeringar som satts upp av någon anledning!!

Ännu en föreläsning av Ann-caterine Edof har jag lyssnat till

20210526_132101 

I ett sammarbete mellan SKK och Essentialfoods föreläste hon om Uppfödarens guid till valpköparen efter leverans från 8 veckors ålder till vuxen ålder. Många fina tips och tänkvärda inspirerande bilder.

Har inte just några nya bilder på hundarna men här kommer en liten Diva som njuter av närhet och pälsvård! 

 

20210312_092238[1]

ÅH... nu hamnade bilden upp och ner jag hinner inte fixa detta nu..... ska strax iväg på jobbet!

over and out.... 


Spår träning i dag!

2021-05-18 13:00 | 0 kommentarer

20210510_152600[1]

Jag har laggt tre personspår på förmiddagen. Passade på att träna vinklar och även spetsvinklar i dag för alla tre flickorna. Dora först ut på ett åkerspår som hade tre räta vinklar och en spetsvinkel samt en återgång, dvs att spåret går tillbaka ca femton meter i samma spår och fortsätter sedan i en annan vinkel därifrån! Låter invecklat men Dora fixade det galant på slutet gick spåret in i en skogsdunge med tät lövskog ett 40 tal meter och där låg slutbelöningen i dag, en toarulle med gott och blandat.

Oda och Diva fick varsitt spår med fyra 90 graders vinklar och en spetsvinkel. Gick bra för dem båda men ganska kraftig vind på deras åkrar gjorde att de slog en del bådatvå men aldrig mer än någon meter från spårkärnan. Divas spetsvinkel var lite lurig, spåret gick rakt emot ett träd och sedan i en spetsig vinkel ner mot ett dike. Där fick hon allt jobba ett tag för att klura ut riktningen men det fixade hon utan att tveka.

För några dagar sedan fick Dora årets första viltspår!

 

 

Spåret fick ligga över natten så ca 13 timmar senare gick vi tidigt på morgonen. Hon tog upp spåret fint och i lugnt tempo tog hon sig fram över hälleberget, passerade över en skogsbilväg och vidare in i tallskogen till älgklöven. Har mest spårat med rådjursklöv så hon var lite extra försiktig med älgklöven, bra med variation. Visst låter det härligt med fågelkvitter i skogen det är en av de bästa aktiviteter man kan göra med hund tycker jag spårarbete en tidig morgon i skogen! Bara lite trixigt att få till en film när man är ute helt själv med hunden.

 Passa på att ta vara på dagarna och de ljusa kvällarna, lägg ett spår till hunden 

 

 


Kallt och blåsigt

2021-05-05 10:07 | 0 kommentarer

I dag blåser det riktigt kallt, på morgonpromenaden drog vi till skogs. Det blev ingen längre promenad i dag för jag planerar att spår i afton med alla tre flickorna. Så skönt med ledig dag, jobbar tre kvällar denna vecka. Vi försöker hålla nosarbetet aktivt med lite sökövningar ute på gården som aktivering. Spårarbetet har kommit igång och focus ligger på att dra upp motivation och få ökad självkänsla i uppgiften för Doras del. Oda och Diva vet exakt vad som gäller och har tillräckligt med självkänsla i spåret så de får lite svårare spår med mer variation av terräng och svårare vinklar. Medans jag försöker gasa upp Doras spårarbete med näringsbelöning i spårkärnan och flera kortare spår så hon får stärka sin kännsla av att lyckas. kommer efter i dag att låta hennes spår bli lite mer avancerade och få längre liggtid. 

20210429_085406 

Lite snö ligger kvar i skogen och gissa villka som önskar att snöfläckarna får ligga kvar hela sommaren så man kan svalka sig på dem mellan varven. Helgen som var åkte vi till Drivörens Nationalpark och vandrade ut till havet, lite blåsigt var det men en klippa i lä bjöd på en perfekt fika plats. Hundarna går kopplade hela turen då det råder koppeltvång innom hela området året runt. Vi njöt i solen och till sist kunde även hundarna koppla av en stund trots 11 svanar som nyfiket kretsade i vattnet strax utanför oss.

20210501_112117 

20210501_105638 

 

 

Passade på att delta i en föreläsning förra veckan om valpens första tid och vilken inverkan tiken har på valparna. Hur man som uppfödare kan skapa bästa förutsättningarna för valpen de första veckorna fram till leverans. riktigt intressant det var Ann Chatrine Edoff som föreläste. SKK har riktigt bra utbud av föreläsningar som man hittar på deras hemsida bara att anmäla sig. Kan man inte delta just när det sänds får man en länk så man kan kika på det i efterhand under någon veckas tid.

20210425_193626

 20210425_184131

 

Arkiv

2023
2022
2021
2020
2019
2018