Hans och Ulrika Alm  

 

Vi bor i en liten by som heter Aspeå mitt emellan Umeå och Örnsköldsvik, det ligger efter kusten i Västerbotten.

Vi har haft hundar i nästan 30 år. Båda har tränat och tävlat i lydnad och bruks tidigare. Ulrika är utbildad SBK instruktör på 90 talet, har varit aktiv instruktör i ca 10 år. Numera hjälper jag till bakom kulisserna på Brukshundklubben!

Vår första hund var en schäfer som omplacerats, vårt intresse för lydnad och bruksprov startade med honnom. Därefter skaffade vi var sin schäfer och träning varvat med tävling blev vår stora fritidssyssla. Vi var med och startade Nordmalings brukshundklubb och var väldigt aktiva under många år. Efterhand som barnen kom in i bilden och tiden för egna intressen minskade en period så var vi "hundlösa" några år. Men nu är sönerna vuxna och tid finns. 

Att ströva i skog och mark hör till vår vardag och med fika packat i ryggsäcken blir det många och långa turer i närområdet. Det var det som egentligen fick oss att vilja skaffa hund igen. Ett trevligt sällskap och glad följeslagare på alla möjliga äventyr. Tanken på att återuppta träning och tävling var egentligen inte planerat men det är ju en bra form av aktivering för våra fyrbenta, så lite spår och lydnad blir det mellan varven. Ibland även lite viltspår och agility, ja det är svårt att låtabli....

Schapendoes

Valet av rasen Schapendoes var lite av en slump. Vi hade en Schäfer tik som behövde sällskap så vi letade efter en lämplig ung omplacering. Jag som tidigare läst på om Schapendoes var lite sugen på en sådan, men maken föll inte riktigt för pälsen och såg framför sig en evighet av kammande och pälsvård. När jag fick ögonen på annonsen med en Schappeflicka i femmånaders ålder så började operation övertalning! Ett par veckor senare åkte vi ner till Sundsvall för att träffa henne....kärlek vid första anblicken.

Inte en dag har vi ångrat vårt val.... En så komplett kompis.... Det finns inte ord....

 

 

DSC_0499