Att vara medlem i en "hundklubb" ger dig möjligheter till gemenskap med andra hundägare och att skaffa kunskaper.

Det finns så många klubbar med olika inriktningar och typer av aktiviteter som på ett eller annat sätt kan vara intressanta. Som medlem har man olika fördelar genom medlemsskapet och möjlighet att delta på många olika aktiviteter som erbjuds. 

Klicka på klubbarnas namn så länkas du till deras sida 

 

 

 

Svenska kennelklubben   SKK

Klubben för alla hundägare! Hundägarnas riksorganissation, en av landets största intresseorganissationer. Här finns alla raser representerade och information om rasstandard, uppfödare, avelsdata, hundregister...... De arrangerar oficiella hundutställningar mm, ja allt som har med hund och hundägande att göra!

Om man söker en klubb som passar så finns en Medlemsguide på SKK´s hemsida där kan man läsa om rasklubbar, klubbar i närområdet där du bor eller klubben med den inriktning som passar dig bäst. Svenska kennelklubben är en paraplyorganissation där de mindre klubbarna är medlemsorganissationer.

SKK har samlat information om regler riktlinjer och lagar som vi hundägare är skyldiga att ta del av. De har även rekomendationer om till exempel köpeavtal vid försäljning av valpar, dem följer vi så klart!

 

Svenska brukshundklubben   SBK

De håller utbildningar och hundkurser i lokalklubbar i hela landet, där är lla raser välkomna! SBK arrangerar tävlingar i många olika grenar, lydnad Rallylydnad, Bruksprov med många flera. De arrangerar även utställningar för "sina" raser dvs. bruksraserna tror det är ca 20 st.

För oss var brukshundklubben inkörsporten till all hundverksamhet. Vi var med och startade vår lokalklubb på 80 talet. Här har vi gått de flesta hundrelaterade utbildningar, blandannat instruktörsutbildning och valphandledare utbildning. Men det är nu många år sedan, numera hjälper jag till i kulisserna på Nordmalingsbrukshundklubb, och går kurser med mina egna hundar.

 

Svenska Schapendoesklubben  

Vår egen rasklubb som har all samlad information om rasen Schapendoes och arrangerar en ras special årligen. En ras special är en oficiell utställning där klubben bjuder in domare från rasens hemland, Holland. Där arrangeras även Avelsbeskrivning för hundarna av ras specialist. Schapendoesklubben har för övrigt till uppgift att arbeta för rasens fortsatta välmående och med att revidera och uppdatera avelsstrategin för rasen, på uppdrag av svenska kennelklubben.

 

 

 

Sidan är under uppbyggnad......

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1760 

Föreläsning av AnnChristin Edoff SKK

DSC_0853 

Internationell SKK Utställning i Vännäs Oda Exelent CERT CACIB och BIR

 

 

 

 

 DSC_2377 

Internationell utställning i Sundsvall Oda blir exelent bästa tik med CERT, CACIB och BIM